Dr Sangeeta om Ayurveda och kvinnohälsa

Utöver våra dagliga klasser gästas vi i bland av inspirerande lärare och föreläsare. Den 21 september hälsar vi den fantastiska Dr Sangeeta välkomen tillbaka.

Att vara kvinna, eller att leva nära en, kan ibland vara en riktig berg och dalbana av hormoner, pms och ojämn ork. Samtidigt är kvinnan oerhört stark, vis och behöver en helt annan diet och livsföring än en man.

Alla kvinnor upplever olika symptom vid mens och menopaus. Vissa märker knappt någon skillnad och vissa upplever alla möjliga symtom, i värsta möjliga form. I denna föreläsning berättar Dr. Sangeeta om menscykeln, mensbesvär, fertilitet och klimakteriet utifrån ayurvedans filosofi.

Ni får råd om mat och örter i förebyggande syfte och vid obalanser. Råd och tips för att förebygga och korrigera mensvärk, pms, värmevallningar, sömnbesvär och humörsvängningar utan värktabletter, antidepressiva piller och syntetiskt hormon.


OM DR. SANGEETA

Dr. Sangeeta är utbildad Indisk Vaidya, Ayurvedisk läkare, från Kerala, Indien. Hon har genomgått en 6-årig utbildning som därefter byggts på med en panchakarma-träning från Kottakkal Arya Vaidya Sala Research center i Kerala. Hennes specialområden är mag- och tarmproblem, sömnsvårigheter, stresshantering och kvinnosjukdomar mm. Sedan 1994 har Sangeeta arbetat med ayurveda på olika sjukhus i Indien och sedan 2004 är hon bosatt i Sverige. Inom ayurvedan ingår en noggrann personlig fastställning av vilken personlighetstyp (Vata, Pita och Kapha) man är, samt om det finns några obalanser som påverkar personens hälsa. Patienten får personliga kost- och motionsråd, ordinerade örtbehandlingar, hjälp med dagliga rutiner som t.ex. anpassad yoga, motion, sovrutiner och andningsövningar.


Pris: 495 kr 
Datum: lördagen den 21 september 2019 
Tid: kl 13-16

» Boka här